ParlamentBLOG
Gyerekvoks
A gyerekek után adna választójogot. Ezzel a módosítójavaslattal  támadta le az újságírókat békés tudósításuk közben Révész Máriusz. Azzal indokol: 10 millió polgárból mintegy kétmilliónak nincs szavazati joga. A legfiatalabb generáció sem személyesen, sem szülei útján nem szólhat bele az ország és a saját jövője alakításába.Meg kell szüntetni a családok kirekesztettségét. Okoskodjunk: ha  két gyerekem van az tehát három szavazati jog. Az asszony persze nem kap plusz kettőt, mert ő nő. Mehet az ombudsmanhoz sírni!. Ha a gyerek közben x pártért bömböl, de tönkretette a modellező játékomat, bosszúból az y pártot ikszelem be. Tudja, már ki az úr a családban! 
- Máriusz, te tulajdonképpen a tévében akarsz szerepelni. Ezzel az ötlettel végigházalhatod az összes műsort. Te ezt nem gondoltad komolyan!
- Miért? Gondolj bele korábban a nőknek sem volt szavazati joguk.
- Ja. És ehhez módosítani kell az alkotmányt, ami eleve lehetetlen. Működik ez már valahol?
- Nem. De el kell valahol kezdeni.
És itt befejezzük. Mert valahol be kell fejezni.
{ komment (9) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 
9.

remete mondja:

Kedves jessy! Kérem segítsen nekem eligazodni abban, hogy mikortól gyerek a gyerek? Ha ezt a KDNP elnökétől kérdeném, ő azonnal rávágná, hogy a fogantatás pillanatától! Namármost szextilalmat kéne elrendelni a választások elötti napra, merthogy akkor nem fogantathatna gyermek. Ha pedig ezt nem rendelné el a választási bizottság, akkor biztosan lenne olyan állampolgár, aki megtámadná a választás eredményét, merthogy ő és kedves házastársa a választás elötti napon igen- igen nagyon és erőteljesen , sőt eredményesen munkálkodott a választási lista kiszélesítéséről, de ezt a választási bizottság nem vette figyelembe, azaz megfosztotta leendő gyermeküket választási jogától! Félretéve a viccet: amikor először meghallottam ezt a hülyeséget, azt hittem, valamelyik humorista teszi-veszi magát! Ennyit az ellenzéki javaslatokról!

2007. április 21. 23:15

8.

jessy mondja:

Én a választójogot még jobban megszigorítanám. Nem adnék csak úgy, mindenkinek választójogot, akinek nincs kapásból 3 diplomája, meg legalább két nyelvvizsgája, annak állampolgári ismeretekből vizsgát kellene tennie. Eljön szavazni pl. Józsi bácsi, ha nem tudja felmutatni a fent említett papírokat, akkor jöhet a vizsga. Ki a jelenlegi miniszterelnök? Hány párt alkotja az országgyűlést? Mely pártok alkotják a kormányt, és az ellenzéket? Milyen minisztériumok vannak? Kik (az épp aktuális) miniszterek? Hány frakció van? Kik a frakcióvezetők? Ha még azt is meg tudja mondani, hogy a patkó hányadik sorában és melyik székében ül X és Y képviselő, (már ha dolgozik) bónuszt kap: kétszer voksolhat. Akinek tetszik a javaslatom, a szerkesztőségnél megtalálja a címem. ;))

2007. április 19. 01:34

7.

jessy mondja:

Akár egyeztettek, akár nem, Soltész Miklós, a KDNP képviselője és Révész között működik a telepátia. Soltész az Egyenes beszédben (ápr. 18-án) még arról panaszkodott, hogy sok Budapesten, főleg Budán élő nőt érint a budai kórház bezárása, aminek az volt a kicsengése, talán még fontolóra is fogják venni, vajon szüljenek-e gyereket a 30 km-rel messzebb lévő kórházban. De semmi baj, mert itt van a mi Máriuszunk ragyogó ötlete: a gyerekek utáni választójog megnövelné a gyerekvállaláshoz való kedvet, budai kórház ide vagy oda. Ehhez valóban pihent agy kellett. Belegondolok, x párt azzal kampányolna, nem kell dolgozniuk a nőknek, a GYES-t felemeljük a csillagos égig, csak szüljetek gyereket. Cserébe csupán azt kérjük, hogy szavazzatok a pártra. Mert ugyebár csupa megbízható, szavatartó pártjaink vannak, akikért még gyereket vállalni is érdemes. :DD

2007. április 19. 01:15

6.

jessy mondja:

Kedves Déli! Te befejezted, de én most bukkantam rá erre az írásra. Ha Révész Máriusznak erre a választójogi törvénymódosítására valaha is sor kerül, komoly gondokkal kell szembenézniük a törvényalkotóknak. Néhány példa jutott az eszembe: Élethelyzetek: 1.Harmonikus családban van egy papa, egy mama, és 3 gyerek, két lány és egy fiú. A szülők politikailag nem egyeznek, (mégsem annyira harmonikus) az apáé a fiú voksa, az anyáé a lányé. De hárman vannak, és fél voks nincs. Kié lesz a 3. gyerek voksa? 2. Élettársi kapcsolatban él egy nő és egy férfi, akik szintén nem egyeznek politikailag. Van egy közös kislányuk, és a mama első házasságából egy fiúgyermek, aki kéthetente az édesapánál van, de mégsem ő neveli. Akkor kit illet a fiú voksa? Az édesapát, vagy a nevelőapát? 3. Kissé bizarr, de mi van akkor, ha két leszbi nő nevel egy gyereket, akik szintén külön pártra x-elnek? 4. Felmerült az is, hogy vigyék le a választójogot 16 évre. Ez pont most került terítékre, amikor megtudtuk, hogy a 15 évesek 30 %-a funkcionálisan analfabéta? Na jó, ettől még csápolhat Orbánnak, (Gyurcsánynak csak azért nem, mert ő nem igényli). Ezzel nem a 16-17 éves korosztályt akarom lenézni, de szerintem egyre kevesebb fiatalt érdekel a politika. Ha pedig levinnénk a választójog korhatárát 16 évre, akkor a felnőtté válás korhatára is 16 év kell, legyen. De az hogy néz ki, hogy csak 18 év felett vásárolhat cigarettát, és csak 17 évesen kaphat jogosítványt, mikor már felnőtt?

2007. április 19. 00:57

5.

brünnhilde mondja:

Szerintem egyeztetett, de csak futtában és utólag jöttek rá, hogy ez gáz. A listás helyről elérhető költségtérítés meg megér ennyi kis önimázsrombolást. Tudom, hgoy inkorrekt vagyok, de bocsánat, iszonyúan unom már ezeket a hülyeségeket.

2007. április 18. 08:01 | http://brunnhilde.blogspot.com/

4.

déli riporter mondja:

Most olvasom a radio.hu-n (radio.hu/read/220612/2007-04-17_13:24:11), hogy pártjával nem egyeztette a javaslatot. Első verzió: igazat mond, és akkor menthetetlen. Második verzió: fillent, és terel.

2007. április 17. 17:03 | http://parlamentblog.hu

3.

brünnhilde mondja:

A Révésznek szerintem ennél azért több eszének kéne lennie, hogy ilyen bugyuta elterelő hadműveletekhez adja a nevét. Ez már nagyon súlyos imázsrombolás, épeszű ember nem önti le magát savval. Hacsak nagyon meg nem fizetik, de ez még akkor is egy nagy nyilvánosság előtt elkövetett politikai pedofilia.

2007. április 17. 15:21 | http://www.brunnhilde.blogspot.c

2.

déli riporter mondja:

Osztom. Nekem az a sanda gyanúm, hogy Bárándy Gergely által benyújtott gyűlöletbeszéd törvényről akarta elterelni a figyelmet azzal a balgasággal, amiről a Magyar Nemzet is csak úgy emlékezik meg, hogy "Révész furcsa terve".

2007. április 17. 14:49 | http://parlamentblog.hu

1.

brünnhilde mondja:

Nekem az a gyakorlati jótanács tetszik a legjobban, hogy logikusan a fiúgyermekek helyett az apjuk, a leánygyermekek helyett az anyjuk szavazzon. Értem én, hogyne érteném, hogy a példát a vegyes vallású házasságokból vette a képviselő úr, na de az ég szerelmére, ezen mintha néhány évszázaddal ezelőtt már átléptünk volna! Egyébként is, mi van, ha egyedülálló anya neveli a fiát? Külön igazolást kell neki benyújtani, hogy hát ő bizony nem tehet róla hogy fia lett, apának meg képzelt személyt jegyeztek be, attól ő még kéri a szavazójogot. Vagy a vegyes házasságok vegyes gyermekei, ajjaj, az eltartó nevelő- vagy a gyrektartást se fizető édesapa kapja a jogot? A képviselő úr gondolatmenetét követve a nevelőapa, az "akinek a kenyerét eszi" a büdös kölke. Egyébként, ha már ennyire szerepelni akar, miért nem inkább azt találta ki, hogy szállítsák le a válsztójogot mondjuk 16 évre? vagy Basszus, égnek áll a hajam ezektől az emberektől!

2007. április 17. 13:40 | http://brunnhilde.blogspot.com

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.